GUMMIBEKLÄDNAD FÖR KORROSIONSSKYDD

Gummibeklädnad för korrosionsskydd

Gummibeklädnad, eller gummering, är en mycket bra metod för att skydda stål mot korrosion och håller ofta 30-40 år eller mer. Metoden infördes på 1920-talet och har väl utarbetade metoder och standarder för hur arbetet skall utföras för att uppnå bästa resultat. Den långa historiken ger även en trygghet i vilka gummikvaliteter som fungerar bäst i olika applikationer och som skyddar bäst mot olika media.

Användningsområde:

Gummibeklädnad används framför allt för korrosionsskydd invändigt i rör, tryckkärl, rördelar, tankar och stora cisterner. Det används ofta där det är så korrosiv miljö att syrafast stål ej räcker till eller där det är mer ekonomiskt att använda gummering än höglegerat stål eller andra legeringar.

Fördelar med Gummibeklädnad som korrosionsskyddsmetod:

  • Mycket hög motståndskraft mot korrosiva vätskor
  • Bevisat lång livslängd, ofta 30 – 40 år eller mer
  • Materialet är mycket flexibelt
  • Ger jämn skikttjocklek över hela objektet
  • Hög motståndskraft mot både korrosion och slitage
  • Många olika gummikvaliteter finns att välja mellan för skydd mot olika media

Ulinco Vulctech är specialister på gummilining för korrosionsskydd. Vi utför arbeten på vår verkstad eller ute i er anläggning. Vi gummerar nytillverkade komponenter samt utför renoveringar av gummerad utrustning. Vi utför även borttagning av befintlig beläggning samt blästring. Vi tar gärna helhetsansvar för projektet mot er som kund.

Kontakta oss med förfrågan gällande gummibeklädnad för korrosionsskydd!

 

 

Korrosionsgummerat kärl

Gummerade rör

Gummerade rördelar

Gummerade rör för korrosionsskydd

Rökgastrumma