Material för korrosionskydd

Material för korrosionskydd

För material för korrosionsskydd ställs det otroligt höga krav på kvaliteten. Om det väl ges en grogrund för ett korrosionsangrepp krävs det mycket arbete för att stoppa det. Därför är det viktigt att beklädnaden redan från början är helt fri från felaktigheter, både i materialet eller i appliceringen.

Vi har produkter som är motståndskraftiga mot en stor mängd olika kemikalier. Givetvis beror det i stor grad på koncentration och temperatur på mediat – kontakta oss gärna för en materialrekommendation för din applikation.

 

Samtliga av våra korrosionsskyddsmaterial har generellt mycket goda egenskaper för skydd mot kemikalier. Våra mjukgummin finns som ovulkad gummiduk, samt som färdigvulkaniserad gummiduk med CN-skikt.

Beteckning

Polymer

Beskrivning

Chemoline 55 55° Sh A, NR En av världens mest beprövade korrosionsskydd. Chemoline 55 har fantastiska egenskaper mot slitage samtidigt som det har bra resistens mot kemikalier i måttliga koncentrationer och temperaturer.
Chemoline 4 50° Sh A, BIIR Ett väldigt allsidigt kemikalieskydd. Duken består av bromerat butylgummi, och är väldigt resistent mot bl.a. mineralsyror, baser samt polära lösningsmedel. Godkänt för bruk i kärnkraftverk (AVS 6.1/150 & QR-FAB03/FIN005)
Chemoline RT 60° Sh A, BIIR Ett material likt Chemoline 4, men specialiserat på oxidativa miljöer. Chemoline RT har bl.a. imponerande motståndskraft mot natriumhypoklorit och ozon.
Chemonit 31 75° Sh D, NR Ett hårdgummi med liknande kemiska egenskaper som Chemoline 55. Speciellt imponerande är materialets tålighet mot temperaturförändringar. Chemonit 31 kan användas i ett temperaturintervall mellan -15° C och +100° C.
Chemonit 33 80° Sh D, Grafitfylld NR Chemonit 33 är ett väldigt motståndskraftigt hårdgummi som lämpar sig bra mot koncentrerad saltsyra samt vått klor i allmänhet.

[contact-form-7 id="8977" title="Kontakta Info"]