Trumbeläggning

För att en bandtransportör ska fungera optimalt krävs det att drivtrummans beläggning är av absolut högsta kvalitet. Beläggningen skall ge hög friktion för att motverka slirning, vara nötningsbeständig för att undvika onödigt kostsamma bytesintervall, limförbandet mellan beläggningen och trumman bör ha en hög styrka och mönstret skall ha god dräneringseffekt för att motverka påbyggnad av material.

För att hålla kunden nöjd rekommenderar vi därför alltid att välja ett beprövat trumbeläggningsgummi som behåller sina egenskaper över tid. Rema Tip Tops REMAGRIP-serie tillhör marknadens absolut bästa material avseende trumbeläggning.

Det högkvalitativa gummit ger hög friktion och mycket hög slitstyrka och det unika limskiktet (kallat CN-skikt) ger tillsammans med Rema Tip Tops gummilim BC 3004 en överlägsen vidhäftning mot ståltrumman.

 

 

REMAGRIP 50

Är man ute efter en beläggning som ska ge utmärkt grepp mot transportbandet även i blöta och fuktiga utomhusmiljöer så är REMAGRIP 50 det rätta valet. Det lite mjukare naturgummit är väldigt elastiskt, och leder under drift till att trumman får en självrengörande effekt.

Vid drift i våt miljö ökar friktionskoefficienten mellan trumman och bandet från en ståltrumma som har ca 0,12 till 0,33-0,38 för REMAGRIP. Detta innebär att man kan sänka effekten på motorn, vilket sparar både energi och pengar, och samtidigt skona transportörens komponenter runt drivtrumman.

REMAGRIP 60, 65 & 70

För applikationer med torrt slitage är REMAGRIP 60 mycket svårslaget. Gummit är mycket slitstarkt och har ett imponerande avnötningsvärde, samt att skyddar trumman mot slitage och korrosion även under extrema förhållanden. REMAGRIP 60 finns även i antistatiskt, oljebeständigt, värmetåligt samt livsmedelgodkänt utförande. REMAGRIP 65 och 70 har grövre dimensioner på profilen och finns i tjocklekar ända upp till 20 mm, speciellt anpassade för tyngre drift.

REMAGRIP 60

REMAGRIP 65

REMAGRIP 70

Varmvulkad trumbeläggning

För applikationer med lite högre drifttemperaturer erbjuder vi även varmvulkad trumbeläggning för optimal vidhäftning. Vi skär ut önskat mönster enligt kundspecifika krav på bredd och mönsterdjup. Vi har stor kapacitet för varmvulk i vår anläggning i Landvetter, där vi frekvent vulkar alla typer av drivtrummor, hjul och valsar. Välkommen med just din specifika förfrågan!

 

Kontakta oss direkt för offert eller rådgivning Klicka här.