fbpx

Transportband

Våra transportband

Som återförsäljare för Rema Tip Top kan vi erbjuda ett stort utbud av transportband i olika utföranden med absoluta toppklass när det kommer till kvalité. Våra band finns i flera olika styrkeklasser och olika tjocklekar. Våra gummitransportband är förstärkta med textilväv (EP) eller stålkord (ST). Vi har även medbringarband med olika mönsterformationer, mönsterhöjd och mönstertjocklek. Våra normala band har slitstyrka enligt kvalitetsklass AA, vilket överträffar slitstyrkan i standard DIN Y kvalitet. Vi levererar även band enligt DIN X och DIN W.

På denna sida:

Hur vi arbetar med transportband

Försäljning av transportband – för alla typer av behov

Vi fokuserar på att kunna erbjuda lösningar som passar alla industrier. Detta gör det viktigt för oss att kunna vara flexibla och erbjuda transportband för olika krav när det kommer till storlek, form samt tålighet. Eftersom alla transportband har olika syften, så har vår erfarenhet gjort oss till branschledande inom att hitta lösningar som uppfyller alla sorters krav.

Service av transportband

Glöm inte bort att vi även har möjlighet att reparera transportband  och byta transportband via vår Transportbandservice. Detta är en tjänst vi erbjuder i samband med serviceavtal, men även utan.

Transportband utomhus

Fördelar med att välja Ulinco Vulctech?

  • Ulinco Vulctech har en lång erfarenhet och ett stort kunnande inom transportband

 

  • Vi har ett stort lager av band redo för omgående leverans

 

  • Vi har band av högsta kvalitet

 

  • Ulinco kan förbereda transportbanden för skarvning innan vi levererar dem för att på så sätt göra montaget snabbare och enklare

 

  • Vi har en hög kompetens inom transportbandsområdet och kan svara på alla frågor inom området.

 

  • Vi har snabba och effektiva leverantörer som kan leverera bandet direkt ut till er anläggning.

 

  • Behöver ni hjälp att montera transportbandet så hjälper våra erfarna servicetekniker er med det.

 

  • Vi säljer även verktyg och specialmaskiner för transportbandsarbeten

 

  • Ulinco Vulctech är ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001 certifierade.

Vad används transportband till? Exempel på branscher

Möjligheterna till användning av transportband är många och behov finns i flera olika branscher. Bland våra kunder hittar man syften för bland annat:

Materialhantering i tillverkningsindustrin

Effektivt transportera material eller färdiga produkter mellan olika produktionsstationer.

Fördelning av paket i logistikcentral

Snabb och effektiv sortering av paket för leverans. Transportband används för att flytta paket mellan olika stationer där de kan sorteras baserat på destination och transportmedel.

Gruvindustrin

Transportband används för att flytta stora mängder gruvmaterial från gruvplatsen till behandlingsanläggningar eller transportpunkter. Detta minskar behovet av tunga lastbilar och ökar hanteringskapaciteten.

Livsmedelsindustrin

Transportband används för att transportera livsmedel genom olika produktionsstadier, från tvättning och skärning till förpackning. Detta ökar effektiviteten och säkerheten i livsmedelsproduktionen.

E-handelsdistribution

I automatiserade lager och distributionscenter används transportband för att flytta varor mellan olika lagringsenheter och plockstationer. Detta optimerar plockprocessen och minskar tiden det tar att behandla beställningar.

Bergmaterialindustri

Inom bergmaterialindustri användes transportband för att flytta stenmaterial från bergtäkten till krossanläggningen. Efter krossen transporteras materialet på band till siktar och sedan vidare ut till lagring i olika fraktioner.

 

Återvinningsindustri

Inom återvinning transporteras sopor eller annat material som skall återvinnas ofta på transportband. De band som hanterar material inom återvinning behöver vara väldigt slittåliga samt behöver ofta vara motståndskraftiga mot fett.

 

Energibolag

Bolag inom energibranschen som eldar flis, pellets eller andra brännbara material transporterar ofta in material på transportband in i anläggningen. Efter förbränningen transporteras askan ofta bort med värmetåliga transportband.

 

Sågverk

Inom sågverk användes transportband till många olika materialtransporter. Allt från att frakta in stockarna till att flytta det sågade materialet och att transportera bort spån och spillmaterial. Transportband inom sågverk behöver ofta vara trepenbeständiga.

 

Pappersbruk

Inom pappersbruk används transportband inom flera områden allt ifrån virkeshantering, till transport av bark, spån och pappersmassa.

Vanliga frågor om transportband

Vad är ett transportband?

Transportband är ett mångsidigt verktyg för att effektivt förflytta material och föremål både horisontellt och vertikalt.

Deras förmåga att böjas och anpassas till olika former gör dem särskilt lämpliga för att transportera objekt med oregelbundna vikter och former, inklusive skrymmande föremål.

Genom att använda avancerad teknologi, som styrningssystem och sensorer, kan transportband automatiseras för att optimera hastighet och riktning, vilket ökar effektiviteten och minskar risken för fel. I olika industrier är transportband en pålitlig lösning för att hantera olika materialhanterings behov.

Hur mycket klarar våra transportband?

Viktkapaciteten hos transportband är resultatet av flera variabler, inklusive bandets bredd, längd, hastighet och det material det är tillverkat av.

Denna kapacitet påverkas även av lutningen eller höjdskillnaden, friktionen mellan bandet och lasten samt den totala belastning som transportbandet utsätts för

För att exakt bestämma transportbandets hanteringsförmåga är det nödvändigt att noggrant analysera dess specifika konstruktion och följa tillverkarens eller leverantörens rekommendationer.

Om ni känner er osäkra kring hur mycket vikt, transportband klarar av, är det bäst att rådfråga oss eller en kvalificerad tekniker för att säkerställa korrekt användning och förebygga eventuella risker.

Hur långa kan transportband vara?

Transportband kan variera i längd från några meter för lokal materialhantering till flera kilometer i industrier som gruvdrift eller bulkmaterialshantering. Exakt längd beror på användningsområdet och ekonomiska överväganden.

Levererar ni transportband endast i Göteborg?

Vårt lager och verkstad är lokaliserat i Landvetter, Göteborg samt så finns vi Falun, men detta utesluter absolut inte att vi har möjlighet att leverera transportband till hela Sverige. Vi har även möjlighet att placera rullar med transportband ute hos våra kunder, för att ha vid akuta situationer.

Vad är skillnaden på transportband och rullbanor?

Transportband passar utmärkt där flexibilitet krävs, t ex åt mindre, styckade gods medan rullbanor är fördelaktigt för mer kompakta och förpackade gods.

Skillnaderna mellan transportband och rullbana visar sig tydligt gällande deras kapacitet att hantera olika typer av gods. 

Transportband är en oumbärlig facilitet för effektiv och smidig transport av gods, varor eller material genom användning av ett rörligt band. Detta möjliggör framför allt transport av styckegods och mindre förpackade varor.

Rullbanor konstrueras med cylindrar för att transportera gods, vilket ofta kräver att godsen är mer förpackad.