fbpx

Rådgivning.

Vi har en stor kunskap och lång erfarenhet av gummi som material och hjälper mer än gärna till med gummitekniska frågeställningar.

Vi står till tjänst med tips och råd hur du ska hantera materialet, eller vilket typ av gummi som passar bäst för ett visst ändamål. Vi ser till att du får den bästa hjälp du kan få, antingen av oss själva eller av någon av experterna i vårt nätverk.

Kurser för kunderna

För våra kunder erbjuder vi utbildningar i rätt sätt att hantera våra produkter samt inom reparationsmetoder för gummimaterial. Det kan ske antingen på plats hos er, hos oss i vår verkstad eller hos någon av våra nätverkskontakter. Du får en precis så detaljerad och fördjupad kunskap i hur du ska hantera gummit som du behöver.

Kemiska egenskaper hos olika gummisorter

Om du vet vilka sorters kemikalier du vill att ett gummi ska kunna stå emot finns det en bra sammanställning av kemikaliebeständigheter för många olika gummisorter att ladda ned här.

Analyser

Om du vill veta gummityp eller sammansättningen av ett gummi kan vi erbjuda flera olika sorters avancerade kemiska analyser. Vi utför även analyser på stålytor.

Några exempel på analyser vi erbjuder:

  • Termogravimetri
  • Urlakningsprover
  • DSC – Differential scanning calorimetry
  • Kloridhaltsmätningar
  • IR-spektroskopi
  • Vidhäftningstester

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.

Nöjda kunder

Hårdgummering av saltsyrabehållare

En kund till oss inom processindustrin skulle tillverka ett mindre tryckkärl vars syfte var att lagra 34 procentig saltsyra. Kunden hade mycket höga krav gällande tillförlitlighet på kärlet då det utgör en viktig del i deras process. Eftersom saltsyra med 34 % koncentration är extremt korrosivt så rekommenderade vi att ytbelägga kärlet invändigt med hårdgummi av typen CHEMONIT 33 med en tjocklek på 4 mm. Denna hårdgummikvalitet är motståndskraftig mot saltsyra och ger kärlet en mycket lång hållbarhet. Vår noggranna kund ställde även höga krav på vår process, på full dokumentation och spårbarhet på ingående material. De ville komma på…

Trumbeläggning med infälld keramik

För bandtransportörer som fraktar stora laster eller där miljön är svår med fukt, lera, olja eller likande ämnen på bandet är det ibland problem att få grepp mellan drivtrumman och transportbandet. För dessa fall så har vi ett fantastiskt trumbeläggningsmaterial med infällda keramikbitar. Beläggningen från REMA TIP TOP heter REMAGRIP CK-X och är specialutvecklad för att få ett extremt bra grepp mot transportbandet och även en mycket lång livslängd på trumbeklädnaden. Keramiken har en specialbeläggning som medför att den har ett extremt bra grepp mot gummit och beläggningen får därmed en mycket lång livslängd. För en av våra kunder, ett…

Renovering av vändkammare till värmeväxlare

En av våra kunder inom kemisk industri, som har sin anläggning på västkusten, tar in kylvatten från havet för att använda som kylmedia i sina processer. I processen värms det salta havsvattnet upp och blir mycket korrosivt. För att skydda komponenterna i kylsystemet från korrosion är de gummerade invändigt. Gummeringen ger ett utmärkt skydd och ger en livslängd som överstiger vad all annan korrosionsskyddsbeläggning kan ge. Men ibland skadas beläggningen mekaniskt av slag eller vassa föremål. Vid de tillfällena så reparerar vi beläggningen eller utför komplett omgummering av utrustningen. I detta fall gummerade vi om hela vändkammaren åt vår kund.…