Services.

Spetskompetens inom polymera beläggningar

Vi tillför värde genom vår spetskompetens inom polymera beläggningar för slitage- och korrosionsskydd, samt genom försäljning av högkvalitativa gummiprodukter och underhåll av bandtransportörer.

Gummering för slitageskydd

Gummi har hög motståndskraft och passar därför utmärkt för att skydda mot slitage. Med hög elasticitet töjer sig gummit i stället för att slitas ned när det träffas av hårda objekt. Det har också en ljuddämpande effekt för de ljud som ofta förekommer vid slitageproblem.

Gummering för korrosionsskydd

Gummibeklädnad, eller gummering, är en mycket bra metod för att skydda stål mot korrosion och håller ofta 30-40 år eller mer. Den långa historiken av användning ger trygghet i vilka gummikvalitet och metod som fungerar bäst för vilken applikation.

Valsar / drivtrummor

Vi har lång erfarenhet av gummering av valsar och drivtrummor. Vår stora produktionskapacitet samt lager av olika gummikvaliteter innebär att vi är flexibla och kan erbjuda snabba leveranser.

Underhåll- och revisionsarbeten

Genom kundanpassade lösningar strävar vi alltid efter en mycket hög servicegrad i våra underhåll- och revisionsarbeten. Det innebär att vi noggrant sätter oss in i varje förfrågan för att hitta rätt lösning för dig. Vi klarar att hantera såväl stora som små UH-projekt. Vi kan sätta in en stor personalstyrka innehållande många olika kompetenser för att täcka ert behöv. Vi är även duktiga på att leda och driva större projekt.

Inspektioner / besiktningar

Ulinco Vulctech utför inspektioner och kontroller av gummibeklädda objekt samt objekt belagda med andra polymera ytbeläggningar. Vi har lång erfarenhet av att bedöma kvaliteten på ytbelagda objekt.

Transportbandservice

Vi servar samtliga förekommande varumärken av transportörer med bandbyte, bandlagningar, trumbeläggning, avskrapare eller andra transportörskomponenter som behöver servas eller bytas. Det stora utbudet av transportband, tillbehör, slitageskydd gör att vi är vi fullt rustade för att hjälpa dig med din transportbandservice.

Framtagning av prototyper

Vår långa erfarenhet, hantverksskicklighet och stora variation av uppdrag gör att vi klarar att utföra det mesta inom gummi, även specialbyggda gummidetaljer och prototyper. Vi tar oss an ditt uppdrag med inställningen att vi kan hitta rätt lösning för dig.

Polymera ytbeläggningar

Vi utför en rad olika polymera ytbeläggningar för slitage- och korrosionsskydd. Det kan gälla korrosionsskydd av större objekt såsom tankar, cisterner, rökgasreningsanläggningar, vattenreningssystem eller skyddsbeläggningar av industriella golv. Vi är specialiserade på ytbeläggningar för svåra förhållande där kunden ställer höga krav på lång livslängd och hög driftsäkerhet.

Vi väljer produkt efter kundens behov beroende på mediats korrosivitet, kemiska sammansättning drifttemperatur, slitage eller andra krav.

Polyuretan

Polyuretan är ett polymeriskt material med hög motståndskraft mot såväl slitage som väder och kemikalier. Materialet kan antingen formgjutas fast på prefabricerade komponenter, eller appliceras i utskurna mönster på samma sätt som vanlig gummiduk. Polyuretaner kan varieras från extremt mjukt och töjbart till mycket hårt och formstabilt. Det slittåliga materialet kan också vara högdämpande eller lågdämpande samt ha hög eller låg vattenabsorption. De goda egenskaperna bibehålls även vid stora temperaturskillnader.

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.

Nöjda kunder

UH stopp på processindustri

En av våra kunder inom processindustrin skulle ha ett större underhållsstopp. De tar in havsvatten för kylning av sina processer och havsvattnet går i gummerade rörsystem, kärl och vändkammare till värmeväxlare. Under stoppet hade vi en arbetsstyrka på plats under flera veckor som utförde inspektioner, reparationer och om-gummeringar av rör, rördelar och kärl i deras anläggning. En del detaljer monterades ner och skickades till vår anläggning i Landvetter för gummering. Det togs även fram nytillverkade rördelar och kärl som gummerades av oss och installerades under stoppet. Vi använde i huvudsak gummimaterialet CHEMOLINE 4 i projektet. Vår kund var mycket nöjd…

Slitageskydd av rör till gruvindustri

Inom gruvindustrin pumpar man ofta slurry genom rörsystem. Denna slurry är en mix av vatten och mineralpartiklar. Slurryn medför ett mycket kraftfullt slitage på ingående delar i systemet och för att skydda rörsystemen från invändigt slitage är gummibeläggning en mycket bra metod. Metoden innebär att ett lager av mjukt och slitstarkt gummi läggs på insidan av rören. Gummit tar då upp rörelse från partiklarna och deformeras istället för att slitas. Därmed får man ett mycket bra slitageskydd som ofta håller 10 – 15 gånger längre än ett obelagt stålrör. På Ulinco Vulctech är vi experter på gummering av rör och…

Kvarndetaljer till gruvindustrin

Vi på Ulinco Vulctech är duktiga på att göra specialtillverkade, handbyggda gummielement. Detta kommer väl till pass när vi tillverkar gummerade interndelar till kvarnar mot gruvindustrin. När kvarnarna går i kontinuerlig drift och maler bergmaterial för mineralutvinning krävs såväl en stark slitstyrka på beläggningen, som en hög tjocklek för att ta upp deformationer och klara långvarigt slitage. Det löser vi genom att applicera extremt slitstarkt gummimaterial i höga tjocklekar, ibland 150 mm eller mer på ytorna. Elementen har ofta en komplex form för att passa i kvarnens geometri och ställer därmed höga krav på våra gummiteknikers hantverksskicklighet. Kvarndelarna byggs upp…