Gummering för korrosionsskydd

Gummibeklädnad, eller gummering, är en mycket bra metod för att skydda stål mot korrosion och håller ofta 30-40 år eller mer. Den långa historiken av användning ger trygghet i vilka gummikvalitet och metod som fungerar bäst för vilken applikation.

Användningsområde:

Gummibeklädnad används framför allt för korrosionsskydd invändigt i rör, tryckkärl, rördelar, tankar och stora cisterner. Det används ofta där det är så korrosiv miljö att syrafast stål inte räcker till. Det lämpar sig också där det är mer ekonomiskt att använda gummering än höglegerat stål eller andra legeringar.

Fördelar med gummibeklädnad som korrosionsskydd:

  • Mycket hög motståndskraft mot korrosiva vätskor
  • Bevisat lång livslängd, ofta 30 – 40 år eller mer
  • Hög diffusionstäthet
  • Gummi är flexibelt och klarar rörelser utan att defekter uppstår
  • Ger en jämn tjocklek på skiktet över hela objektet
  • Hög motståndskraft mot både korrosion och slitage
  • Stort utbud av gummikvaliteter att välja mellan för skydd mot olika media

Arbeten utförs på vår verkstad eller ute i er anläggning. Vi gummerar nytillverkade komponenter samt utför renoveringar av gummerad utrustning. Vi utför även borttagning av befintlig beläggning samt blästring, slipning och svetsreparationer.

Vi utför gummibeklädnad både med hårdgummi och mjukgummi ur våra materialserier CHEMONIT och CHEMOLINE. Vid gummering i våra verkstäder utgår vi från ovulkaniserad gummiduk som varmvulkas på objektet i autoklav. Vid gummering on-site används ofta en färdigvulkaniserad gummiduk med CN-skikt som kallvulkas fast med gummilim.

Kontakta oss med förfrågan gällande gummibeklädnad för korrosionsskydd!

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.