fbpx

Skydda din drift med gummering som korrosionsskydd

För många verksamheter utgör korrosion en ständig utmaning, vilket kräver effektiva lösningar för att säkra driftens kontinuitet. Korrosion, där metaller reagerar med sin omgivning och bildar oxider, kan leda till prestandaförsämring och förkortad livslängd. En sedan länge beprövad metod för att bekämpa detta problem är gummering, som skapar en robust barriär mot korrosiv påverkan och avsevärt förlänger livslängden i korrosiva miljöer.

 

I rör, tankar och kärl som utsätts för extrema förhållanden som exempelvis havsvatten, saltsyra och svavelsyra, är gummering en oumbärlig metod med många fördelar. Vår vd Tomas Amtén förklarar varför:

– Det unika med gummering är den exceptionellt långa livslängden. Med en hållbarhet på upp till 30-40 år, överträffar det plasttankar och rostfritt stål. De alternativen påverkas av UV-ljus eller spaltkorrosion och problem med svetsar, vilket leder till att de bryts ner och behöver ersättas. Gummering däremot är en yta som kan ersättas Gummering blir särskilt relevant för företag inom kemisk industri och energiproduktion, där andra metoder faller bort, och där gummeringens långa livslängd gör det till en mycket god och långlivad investering.

Att gummering är särskilt fördelaktig för verksamheter som befinner sig i väldigt korrosiva förutsättningar har flera anledningar, menar Tomas.

– Det är viktigt att applicera gummit på rätt plats för rätt förutsättningar, där vi gärna hjälper till att konsultera om det är rätt alternativ. Med gummering blir korrosionsskyddet kontrollerbart och reparerbart, och det är en investering som håller under hela anläggningens livstid. Det är helt klart de största fördelarna.

 

Varför välja Vulctechs gummering som korrosionsskydd?

  • Expertis:
    Vulctech besitter djupgående kunskap och erfarenhet för att identifiera och hantera korrosion på ett proaktivt sätt.
  • Materialval:
    Vi applicerar gummibeklädnad för korrosionsskydd med hårdgummi och mjukgummi från CHEMONIT och CHEMOLINE. I verkstad använder vi ovulkaniserad gummiduk, som varmvulkas på objektet i autoklav. Vid on-site gummering används oftast färdigvulkaniserad gummiduk med CN-skikt, som kallvulkas fast med gummilim.
  • Teknologisk innovation:
    Vulctech använder avancerade teknologier med noggrann förberedelse av ytan och hantverksmässig applicering av utvalt gummi. Vulkaniseringsprocessen säkerställer optimala egenskaper för gummeringen.

Din partner för framtida framgång

Appliceringen av gummering som korrosionsskydd kan ske antingen genom att leverera en komponent till verkstad eller direkt on-site. Oavsett om gummeringen utförs hos Vulctech verkstäder eller på plats, erbjuds flexibilitet för att matcha dina behov.

– Vi hjälper gärna till att kontrollera dina befintliga, gummerade komponenter för korrosionsskydd, eller hjälper dig att utforska om det är rätt alternativ för en ny komponent.  En långsiktig investering i gummering från Vulctech innebär lägre oförutsedda kostnader och en förstärkt produktionskapacitet.

Det kan låta bakvänt, men vi känner oss stolta i att kunna säga att de som väljer att investera i vår gummering sällan återkommer – vi erbjuder helt enkelt en hållbarhet av gummering som många gånger överträffar beställarens anställning på det aktuella företaget. Med det sagt står vi såklart självklart redo att ta emot återkommande såväl som nya kunder för att kontinuerligt optimera, förbättra och utveckla deras gummering avslutar Tomas.

Vill du veta mer om gummering för korrosionsskydd?

Se vår gummering av en saltsyrabehållare här, eller läs om vår renovering av en vändkammare till värmeväxlare här. Du är också välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att besvara dina frågor.