fbpx

Om företaget.

Vår spetskompetens

Vi är
service-inriktade

Hos oss blir det rätt från början. Vi har ett starkt kundfokus och värdesätter långsiktiga samarbeten. Med det sagt lägger vi stor vikt vid att ditt företag får service i världsklass.

Vi är redo

Tack vare en stor modern produktionsanläggning samt bra resurser kan vi snabbt hitta en lösning på kundens problem.
Med rätt kunskap, rätt utrustning och rätt produkter är vi snabbt redo att hjälpa dig.

Vi antar
stora projekt

Lång och gedigen erfarenhet, starka resurser och modern utrustning. Därför är vi alltid redo att ta ett helhetsansvar över stora projekt och kan hjälpa ditt företag med komplexa utmaningar.

Ulinco Group

Ulinco Group erbjuder polymera produkter och tekniska lösningar till industrin.

Oavsett vilka produkter eller tjänster som vi erbjuder finns det alltid en gemensam nämnare. Det är att vi ständigt arbetar för kundens bästa genom att vara flexibla och ta fram innovativa lösningar. Vart vi än befinner oss geografiskt arbetar vi gemensamt mot samma mål, med noggrannhet och stort engagemang. Genom att värdesätta den kunskap och erfarenhet som finns inom koncernen skapar vi en konkurrenskraftig helhet där varje medarbetare spelar en viktig roll. Vi kallar det att vara en del av Team Ulinco.

Ulinco Vulctech AB

Ulinco Vulctech AB utför gummitekniskt arbete samt ytbeläggningar och service för behov inom energi, gruvor, produktions- och processanläggningar.

Vi har vår bas i Landvetter utanför Göteborg där vår moderna och välutrustade verkstad för ytbeläggningar och gummitekniska arbeten är belägen. Vi utför ytbeläggningstjänster på plats hos våra kunder i hela Europa, men har vårt fokus på den nordiska marknaden.

Vi har ett stort utbud med produkter av absolut toppkvalitet på lager. Vår ambition är att alltid leverera rätt produkt för rätt ändamål. Det innebär att vi noggrant sätter oss in i varje förfrågan för att hitta rätt lösning för dig. Våra produkter finns inom det gummitekniska området samt inom slitageskydd, korrosionsskydd, materialhantering och tillbehör till bandtransportörer.

Vi är återförsäljare för högkvalitativa produkter från REMA TIP TOP på den svenska marknaden.

Se information om våra Tjänster, Produktförsäljning och Rådgivning på följande sidor.

Ulinco AB – Gummikomponenter och lösningar till tillverkande industrin

Ulinco AB är underleverantör av gummikomponenter till kunder inom såväl fordon- som övrig tillverkningsindustri. Produktsortimentet inkluderar bland annat formgummi, vibrationsdämpare, gummi- och metallkomponenter, formad gummislang och kundspecifika gummiprodukter. Företaget har en djup kompetens och lång erfarenhet av att leverera kundanpassade produktlösningar. Ulinco erbjuder ett komplett paket med design- och konstruktionslösningar utvecklade i Sverige samt effektiv produktion och logistik från lågkostnadsländer.

Industrigummering i Falun AB

Industrigummering i Falun har sedan starten 1975 specialiserat sig på gummering, renovering av gummerade detaljer, polyuretangjutning, service av transportband samt försäljning och service av däck. Industrigummering ingår, genom förvärv under hösten 2018, numer i Ulinco Group.

ULINCO AB

Adress huvudkontor:
Skalmeredsvägen 2
438 39 Landvetter

Adress säljkontor Stockholm:
Svärdvägen 21
182 33 Danderyd

INDUSTRIGUMMERING I FALUN AB

Adress:
Ryckepungsvägen 6
791 77 Falun

ULINCO VULCTECH AB

Adress huvudkontor:
Skalmeredsvägen 2
438 39 Landvetter

Ristat i sten

Inom Ulinco Group finns det vissa områden vi aldrig tummar på. Det är kvalitet, deadlines och kundnöjdhet.

Kundnöjdhet

Inga utmaningar är för små eller för stora. För oss handlar det om att kunna lösa varje problem och att sätta kunden i fokus. Det är inte bara ett jobb för oss utan det finns en glädje och engagemang bakom det vi gör. Vi har en hunger i att vilja hjälpa till och vi gör det alltid med hjärta.

Kvalitet

Vi värdesätter alltid att leverera högsta kvalitet till våra kunder. Tack vare vår långa erfarenhet inom branschen
har vi rätt förutsättningar och kunskap att erbjuda dig som kund produkter och tjänster av hög kvalitet.
Hos oss genomsyras hela processen av väl genomtänkta lösningar skräddarsydda för ditt företags behov.
Från början till slut.

Deadlines

Vi håller deadlines och levererar alltid enligt plan. Vi har en stor förståelse för ditt företags verksamhet och kostnaderna vid produktionsstopp. Därför är vi stolta över att kunna säga att du kan lita på att alltid få leveranserna i tid. Hos oss får du rätt produkt till rätt pris i rätt tid.

Vi kan gummi och tillhörande tekniska lösningar. Med hjärta, erfarenhet och kunskap inom branschen är vi alltid redo. Oavsett utmaning.

Kvalitet och miljö

Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.

Vårt ledningssystem skapar grunden för att kunna erbjuda leveranser och projekt av hög kvalitet. Sammanhållande ledord i vår kvalitetspolicy är ”Rätt direkt”. Vi strävar efter att våra tjänster skall hålla en mycket hög kvalitetsnivå. När vi arbetar med gummibeklädnad för korrosionsskydd dokumenteras alla steg i processen, full spårbarhet erbjuds på ingående material, kvalitetskontroller utförs i flera steg och kvalitetsdokumentation levereras för varje projekt.

För våra produkter försöker vi ge kunden den produktkvalitet som varje situation kräver. Vårt samarbete med Rema Tip Top ger oss möjligheten att erbjuda deras högkvalitativa produkter på den svenska marknaden.

Ökad hållbarhet för valsar och drivtrummor med gummering

Gummering av valsar och drivtrummor är mer än bara ett skydd mot slitage – det är en investering i hållbarhet och effektivitet. Genom att applicera en gummibeläggning förbättras greppet och förlänger livslängden på dessa kritiska komponenter som får dina transportband att rulla. Resultatet? En stabil och effektiv drift, även i de mest utmanande operativa miljöerna.   En korrekt utförd gummering ökar friktionen mellan transportbandet och drivtrummorna, vilket ger en stabilare transport. Eftersom gummi har en mjukhet i materialet skapas också tålighet för att anpassas efter en viss deformation. Tomas Amtén är vd för Ulinco Vulctech och berättar om hur Vulctechs…

Läs mer

Skydda din drift med gummering som korrosionsskydd

För många verksamheter utgör korrosion en ständig utmaning, vilket kräver effektiva lösningar för att säkra driftens kontinuitet. Korrosion, där metaller reagerar med sin omgivning och bildar oxider, kan leda till prestandaförsämring och förkortad livslängd. En sedan länge beprövad metod för att bekämpa detta problem är gummering, som skapar en robust barriär mot korrosiv påverkan och avsevärt förlänger livslängden i korrosiva miljöer.   I rör, tankar och kärl som utsätts för extrema förhållanden som exempelvis havsvatten, saltsyra och svavelsyra, är gummering en oumbärlig metod med många fördelar. Vår vd Tomas Amtén förklarar varför: – Det unika med gummering är den exceptionellt…

Läs mer

Hur gummering hjälper mot slitage

För verksamheter som hanterar sten- och bergmaterial är kraven för motståndskraft mot slitage stora. På Vulctech vet vi att gummering är ett utmärkt alternativ, då det bidrar till att utrustningen eller anläggningen behåller sin integritet och struktur trots upprepade mekaniska påfrestningar. Följ med när vi djupdyker i fördelarna med att välja gummi och jämför det med andra alternativ.   Att bekämpa slitage med andra metoder är en väg många vandrar, innan man upptäcker gummits fördelar. Vulctechs vd Tomas Amtén förklarar att han ser att många försöker att sätta “hårt mot hårt”. – Det är vanligt att tro att något hårt…

Läs mer