Rådgivning.

Vi har en stor kunskap och lång erfarenhet av gummi som material och hjälper mer än gärna till med gummitekniska frågeställningar.

Vi står till tjänst med tips och råd hur du ska hantera materialet, eller vilket typ av gummi som passar bäst för ett visst ändamål. Vi ser till att du får den bästa hjälp du kan få, antingen av oss själva eller av någon av experterna i vårt nätverk.

Kurser för kunderna

För våra kunder erbjuder vi utbildningar i rätt sätt att hantera våra produkter samt inom reparationsmetoder för gummimaterial. Det kan ske antingen på plats hos er, hos oss i vår verkstad eller hos någon av våra nätverkskontakter. Du får en precis så detaljerad och fördjupad kunskap i hur du ska hantera gummit som du behöver.

Kemiska egenskaper hos olika gummisorter

Om du vet vilka sorters kemikalier du vill att ett gummi ska kunna stå emot finns det en bra sammanställning av kemikaliebeständigheter för många olika gummisorter att ladda ned här.

Analyser

Om du vill veta gummityp eller sammansättningen av ett gummi kan vi erbjuda flera olika sorters avancerade kemiska analyser. Vi utför även analyser på stålytor.

Några exempel på analyser vi erbjuder:

  • Termogravimetri
  • Urlakningsprover
  • DSC – Differential scanning calorimetry
  • Kloridhaltsmätningar
  • IR-spektroskopi
  • Vidhäftningstester

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.

Nöjda kunder

UH stopp på processindustri

En av våra kunder inom processindustrin skulle ha ett större underhållsstopp. De tar in havsvatten för kylning av sina processer och havsvattnet går i gummerade rörsystem, kärl och vändkammare till värmeväxlare. Under stoppet hade vi en arbetsstyrka på plats under flera veckor som utförde inspektioner, reparationer och om-gummeringar av rör, rördelar och kärl i deras anläggning. En del detaljer monterades ner och skickades till vår anläggning i Landvetter för gummering. Det togs även fram nytillverkade rördelar och kärl som gummerades av oss och installerades under stoppet. Vi använde i huvudsak gummimaterialet CHEMOLINE 4 i projektet. Vår kund var mycket nöjd…

Slitageskydd av rör till gruvindustri

Inom gruvindustrin pumpar man ofta slurry genom rörsystem. Denna slurry är en mix av vatten och mineralpartiklar. Slurryn medför ett mycket kraftfullt slitage på ingående delar i systemet och för att skydda rörsystemen från invändigt slitage är gummibeläggning en mycket bra metod. Metoden innebär att ett lager av mjukt och slitstarkt gummi läggs på insidan av rören. Gummit tar då upp rörelse från partiklarna och deformeras istället för att slitas. Därmed får man ett mycket bra slitageskydd som ofta håller 10 – 15 gånger längre än ett obelagt stålrör. På Ulinco Vulctech är vi experter på gummering av rör och…

Kvarndetaljer till gruvindustrin

Vi på Ulinco Vulctech är duktiga på att göra specialtillverkade, handbyggda gummielement. Detta kommer väl till pass när vi tillverkar gummerade interndelar till kvarnar mot gruvindustrin. När kvarnarna går i kontinuerlig drift och maler bergmaterial för mineralutvinning krävs såväl en stark slitstyrka på beläggningen, som en hög tjocklek för att ta upp deformationer och klara långvarigt slitage. Det löser vi genom att applicera extremt slitstarkt gummimaterial i höga tjocklekar, ibland 150 mm eller mer på ytorna. Elementen har ofta en komplex form för att passa i kvarnens geometri och ställer därmed höga krav på våra gummiteknikers hantverksskicklighet. Kvarndelarna byggs upp…