fbpx

Vår historia.

Erfarenhet, kunskap och hantverksskicklighet

Vår historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, närmare bestämt till 1974 då Ulinco grundades av Christer Ulin. Med kompetens inom gummibranschen sedan 1964 la han grunden för en verksamhet byggd på erfarenhet, kunskap och hantverksskicklighet. Företaget började som en agentur inom gummi och fortsatte under resans gång att växa med egen fabrik samt nära partnerskap med globala teknikledande företag. Det har lett till att Ulinco idag är en stark partner till nordisk industri inom polymera komponenter och gummitekniska lösningar.

1982

Efter våra första 8 år på Kungsgatan i Göteborg, gick vi samman med Rune Bäckmans gummitekniska verkstad och etablerade oss i Gullbergsvass. Med egen fabrik, erfaren serviceorganisation samt väletablerad handelsverksamhet blev vi tillsammans ‘proffs på gummi’ och en helhetsleverantör till våra kunder.

1994

Verksamheten flyttade till Sisjön och vi blev samtidigt ett av de första företagen i branschen att bli kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och senare även miljöcertfierade enligt ISO 14001. Runt millennieskiftet utvecklas bolaget starkt i nära kundsamarbeten med ledande industrier i hela Norden.

2006

Vulctech, tidigare ett affärsområde inom Ulinco, blev ett fristående bolag i koncernen. Nu med fokus på att kunna rikta in sig mot större kunder inom slitage- och korrosionsskydd samt andra gummitekniska installationer. Det gav bolaget möjlighet till att helhjärtat kunna nå en ny målgrupp och fortsätta resan framåt.

2013

Vi genomförde avyttring av affärsområdet som jobbar med maskeringar och plastkomponenter som såldes till Essentra Components (Filtrona Plc). Ulinco AB:s verksamhet kunde nu fokusera helhjärtat på gummikomponenter och tekniska lösningar. Under samma tid ökade Vulctech sin kapacitet ytterligare genom att att investera i större lokaler i Landvetter.

2016

Vi blev certifierade inom OHSAS 18001, avseende systematiskt arbetsmiljöarbete, senare ersatt av standarden ISO 45001. Arbetsmiljö är en viktig del av vårt arbete och det är en certifiering som vi värdesätter högt.

2018

Vi förvärvade Ferroscandia AB med fokus på järnvägsapplikationer och vibrationsdämpning med bas i Stockholm. Vi fortsatte sedan vår tillväxtresa och samma år förvärvade vi Industrigummering i Falun AB. Industrigummering är en stark aktör inom sin region och har goda relationer med lokala företag.

Vi kan gummi och tillhörande tekniska lösningar. Med hjärta, erfarenhet och kunskap inom branschen är vi alltid redo. Oavsett utmaning.

Ökad hållbarhet för valsar och drivtrummor med gummering

Gummering av valsar och drivtrummor är mer än bara ett skydd mot slitage – det är en investering i hållbarhet och effektivitet. Genom att applicera en gummibeläggning förbättras greppet och förlänger livslängden på dessa kritiska komponenter som får dina transportband att rulla. Resultatet? En stabil och effektiv drift, även i de mest utmanande operativa miljöerna.   En korrekt utförd gummering ökar friktionen mellan transportbandet och drivtrummorna, vilket ger en stabilare transport. Eftersom gummi har en mjukhet i materialet skapas också tålighet för att anpassas efter en viss deformation. Tomas Amtén är vd för Ulinco Vulctech och berättar om hur Vulctechs…

Läs mer

Skydda din drift med gummering som korrosionsskydd

För många verksamheter utgör korrosion en ständig utmaning, vilket kräver effektiva lösningar för att säkra driftens kontinuitet. Korrosion, där metaller reagerar med sin omgivning och bildar oxider, kan leda till prestandaförsämring och förkortad livslängd. En sedan länge beprövad metod för att bekämpa detta problem är gummering, som skapar en robust barriär mot korrosiv påverkan och avsevärt förlänger livslängden i korrosiva miljöer.   I rör, tankar och kärl som utsätts för extrema förhållanden som exempelvis havsvatten, saltsyra och svavelsyra, är gummering en oumbärlig metod med många fördelar. Vår vd Tomas Amtén förklarar varför: – Det unika med gummering är den exceptionellt…

Läs mer

Hur gummering hjälper mot slitage

För verksamheter som hanterar sten- och bergmaterial är kraven för motståndskraft mot slitage stora. På Vulctech vet vi att gummering är ett utmärkt alternativ, då det bidrar till att utrustningen eller anläggningen behåller sin integritet och struktur trots upprepade mekaniska påfrestningar. Följ med när vi djupdyker i fördelarna med att välja gummi och jämför det med andra alternativ.   Att bekämpa slitage med andra metoder är en väg många vandrar, innan man upptäcker gummits fördelar. Vulctechs vd Tomas Amtén förklarar att han ser att många försöker att sätta “hårt mot hårt”. – Det är vanligt att tro att något hårt…

Läs mer