fbpx

Vår historia.

Erfarenhet, kunskap och hantverksskicklighet

Vår historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, närmare bestämt till 1974 då Ulinco grundades av Christer Ulin. Med kompetens inom gummibranschen sedan 1964 la han grunden för en verksamhet byggd på erfarenhet, kunskap och hantverksskicklighet. Företaget började som en agentur inom gummi och fortsatte under resans gång att växa med egen fabrik samt nära partnerskap med globala teknikledande företag. Det har lett till att Ulinco idag är en stark partner till nordisk industri inom polymera komponenter och gummitekniska lösningar.

1982

Efter våra första 8 år på Kungsgatan i Göteborg, gick vi samman med Rune Bäckmans gummitekniska verkstad och etablerade oss i Gullbergsvass. Med egen fabrik, erfaren serviceorganisation samt väletablerad handelsverksamhet blev vi tillsammans ‘proffs på gummi’ och en helhetsleverantör till våra kunder.

1994

Verksamheten flyttade till Sisjön och vi blev samtidigt ett av de första företagen i branschen att bli kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och senare även miljöcertfierade enligt ISO 14001. Runt millennieskiftet utvecklas bolaget starkt i nära kundsamarbeten med ledande industrier i hela Norden.

2006

Vulctech, tidigare ett affärsområde inom Ulinco, blev ett fristående bolag i koncernen. Nu med fokus på att kunna rikta in sig mot större kunder inom slitage- och korrosionsskydd samt andra gummitekniska installationer. Det gav bolaget möjlighet till att helhjärtat kunna nå en ny målgrupp och fortsätta resan framåt.

2013

Vi genomförde avyttring av affärsområdet som jobbar med maskeringar och plastkomponenter som såldes till Essentra Components (Filtrona Plc). Ulinco AB:s verksamhet kunde nu fokusera helhjärtat på gummikomponenter och tekniska lösningar. Under samma tid ökade Vulctech sin kapacitet ytterligare genom att att investera i större lokaler i Landvetter.

2016

Vi blev certifierade inom OHSAS 18001, avseende systematiskt arbetsmiljöarbete, senare ersatt av standarden ISO 45001. Arbetsmiljö är en viktig del av vårt arbete och det är en certifiering som vi värdesätter högt.

2018

Vi förvärvade Ferroscandia AB med fokus på järnvägsapplikationer och vibrationsdämpning med bas i Stockholm. Vi fortsatte sedan vår tillväxtresa och samma år förvärvade vi Industrigummering i Falun AB. Industrigummering är en stark aktör inom sin region och har goda relationer med lokala företag.

Vi kan gummi och tillhörande tekniska lösningar. Med hjärta, erfarenhet och kunskap inom branschen är vi alltid redo. Oavsett utmaning.

Teambuildingaktivitet i Dalarna!

Under helgen deltog vi i flera brainstorming sessioner där vi kunde utbyta idéer och erfarenheter. Vi diskuterade också framtida planer och strategier för att ta vår verksamhet till nästa nivå. Men det var inte bara arbete som stod på agendan – vi hade också gott om tid att njuta av skidåkning och andra roliga aktiviteter. Det var verkligen en fantastisk möjlighet för oss att stärka banden och bygga teamkänsla. Att ha alla företagen i Ulinco-koncernen (Ulinco, Vulctech och Industrigummering i Falun) tillsammans på en och samma plats skapade en unik möjlighet för oss att lära känna varandra och arbeta tillsammans…

Läs mer

Transportbandsutbildning enligt REMA TIP TOP-teknologi

Just nu pågår en transportbandsutbildning enligt REMA TIP TOP-teknologi i vår verkstad för både våra servicetekniker och kunder. Vi är glada över att kunna erbjuda denna högkvalitativa utbildning för att säkerställa högsta kvalitet på våra produkter och tjänster. Tack för att ni följer med oss på denna resa!

Läs mer