fbpx

Tjänster.

Spetskompetens inom polymera beläggningar

Vi tillför värde genom vår spetskompetens inom polymera beläggningar för slitage- och korrosionsskydd, samt genom försäljning av högkvalitativa gummiprodukter och underhåll av bandtransportörer.

Gummering för slitageskydd

Gummi har hög motståndskraft och passar därför utmärkt för att skydda mot slitage. Med hög elasticitet töjer sig gummit i stället för att slitas ned när det träffas av hårda objekt. Det har också en ljuddämpande effekt för de ljud som ofta förekommer vid slitageproblem.

Gummering för korrosionsskydd

Gummibeklädnad, eller gummering, är en mycket bra metod för att skydda stål mot korrosion och håller ofta 30-40 år eller mer. Den långa historiken av användning ger trygghet i vilka gummikvalitet och metod som fungerar bäst för vilken applikation.

Valsar / drivtrummor

Vi har lång erfarenhet av gummering av valsar och drivtrummor. Vår stora produktionskapacitet samt lager av olika gummikvaliteter innebär att vi är flexibla och kan erbjuda snabba leveranser.

Underhåll- och revisionsarbeten

Genom kundanpassade lösningar strävar vi alltid efter en mycket hög servicegrad i våra underhåll- och revisionsarbeten. Det innebär att vi noggrant sätter oss in i varje förfrågan för att hitta rätt lösning för dig. Vi klarar att hantera såväl stora som små UH-projekt. Vi kan sätta in en stor personalstyrka innehållande många olika kompetenser för att täcka ert behöv. Vi är även duktiga på att leda och driva större projekt.

Inspektioner / besiktningar

Ulinco Vulctech utför inspektioner och kontroller av gummibeklädda objekt samt objekt belagda med andra polymera ytbeläggningar. Vi har lång erfarenhet av att bedöma kvaliteten på ytbelagda objekt.

Transportbandservice

Vi servar samtliga förekommande varumärken av transportörer med bandbyte, bandlagningar, trumbeläggning, avskrapare eller andra transportörskomponenter som behöver servas eller bytas. Det stora utbudet av transportband, tillbehör, slitageskydd gör att vi är vi fullt rustade för att hjälpa dig med din transportbandservice.

Framtagning av prototyper

Vår långa erfarenhet, hantverksskicklighet och stora variation av uppdrag gör att vi klarar att utföra det mesta inom gummi, även specialbyggda gummidetaljer och prototyper. Vi tar oss an ditt uppdrag med inställningen att vi kan hitta rätt lösning för dig.

Polymera ytbeläggningar

Vi utför en rad olika polymera ytbeläggningar för slitage- och korrosionsskydd. Det kan gälla korrosionsskydd av större objekt såsom tankar, cisterner, rökgasreningsanläggningar, vattenreningssystem eller skyddsbeläggningar av industriella golv. Vi är specialiserade på ytbeläggningar för svåra förhållande där kunden ställer höga krav på lång livslängd och hög driftsäkerhet.

Vi väljer produkt efter kundens behov beroende på mediats korrosivitet, kemiska sammansättning drifttemperatur, slitage eller andra krav.

Polyuretanbeläggning

Polyuretan är ett polymeriskt material med hög motståndskraft mot såväl slitage som väder och kemikalier. Materialet kan antingen formgjutas fast på prefabricerade komponenter, eller appliceras i utskurna mönster på samma sätt som vanlig gummiduk. Polyuretaner kan varieras från extremt mjukt och töjbart till mycket hårt och formstabilt. Det slittåliga materialet kan också vara högdämpande eller lågdämpande samt ha hög eller låg vattenabsorption. De goda egenskaperna bibehålls även vid stora temperaturskillnader.

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.

Nöjda kunder

Hårdgummering av saltsyrabehållare

En kund till oss inom processindustrin skulle tillverka ett mindre tryckkärl vars syfte var att lagra 34 procentig saltsyra. Kunden hade mycket höga krav gällande tillförlitlighet på kärlet då det utgör en viktig del i deras process. Eftersom saltsyra med 34 % koncentration är extremt korrosivt så rekommenderade vi att ytbelägga kärlet invändigt med hårdgummi av typen CHEMONIT 33 med en tjocklek på 4 mm. Denna hårdgummikvalitet är motståndskraftig mot saltsyra och ger kärlet en mycket lång hållbarhet. Vår noggranna kund ställde även höga krav på vår process, på full dokumentation och spårbarhet på ingående material. De ville komma på…

Trumbeläggning med infälld keramik

För bandtransportörer som fraktar stora laster eller där miljön är svår med fukt, lera, olja eller likande ämnen på bandet är det ibland problem att få grepp mellan drivtrumman och transportbandet. För dessa fall så har vi ett fantastiskt trumbeläggningsmaterial med infällda keramikbitar. Beläggningen från REMA TIP TOP heter REMAGRIP CK-X och är specialutvecklad för att få ett extremt bra grepp mot transportbandet och även en mycket lång livslängd på trumbeklädnaden. Keramiken har en specialbeläggning som medför att den har ett extremt bra grepp mot gummit och beläggningen får därmed en mycket lång livslängd. För en av våra kunder, ett…

Renovering av vändkammare till värmeväxlare

En av våra kunder inom kemisk industri, som har sin anläggning på västkusten, tar in kylvatten från havet för att använda som kylmedia i sina processer. I processen värms det salta havsvattnet upp och blir mycket korrosivt. För att skydda komponenterna i kylsystemet från korrosion är de gummerade invändigt. Gummeringen ger ett utmärkt skydd och ger en livslängd som överstiger vad all annan korrosionsskyddsbeläggning kan ge. Men ibland skadas beläggningen mekaniskt av slag eller vassa föremål. Vid de tillfällena så reparerar vi beläggningen eller utför komplett omgummering av utrustningen. I detta fall gummerade vi om hela vändkammaren åt vår kund.…