fbpx

Valsar / drivtrummor

Vi har lång erfarenhet av gummering av valsar och drivtrummor. Vår stora produktionskapacitet samt lager av olika gummikvaliteter innebär att vi är flexibla och kan erbjuda snabba leveranser.

Valsbeklädnad

Gummi är ett fantastiskt material för valsbeklädnad. Det är slitstarkt, flexibelt och ger hög friktion till transportbandet eller materialet som fraktas. Vi klarar av att hantera stora som små valsar och olika kvalitetskrav.

Beklädnad av drivtrummor

Gummibeklädnad av drivtrummor utförs antingen med ovulkat gummi, så kallat varmvulk, eller genom att limma på färdigvulkad trumbeläggningsgummiduk. Denna metod kallas ibland för kallvulkning.

Varmvulkning ger en mycket bra vidhäftning mellan gummi och trumma. Jämfört med kallvulkning ger detta även en högre temperaturbeständighet samt en valfrihet gällande mönster i gummit.

Vid gummering av drivtrummor till transportband används ofta färdigvulkad gummiduk som appliceras med gummilim. Valmöjligheten av olika trumbeläggningsgummin är mycket stor. Vi använder produkter ur vår REMAGRIP eller UNIGRIP-serie för dessa arbeten. Metoden är snabb och effektiv och ger ett mycket bra resultat.

En specialitet i vår produktion är gummering av stora drivtrummor med keramiskt trumbeläggningsgummi REMAGRIP CK-X. Detta material ger överlägsen livslängd och grepp vid drifter av tyngre transportband. REMAGRIP CK-X skall inte förväxlas med andra keramiska trumbeläggningsgummin av lägre kvalitet. CK-X är originalet, det tappar inga stenar och ger ofta mer än fem gånger längre livslängd än en vanlig trumbeläggning.

Kontakta oss med din förfrågan om gummering av valsar eller drivtrummor!

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.