fbpx

Transportbandservice

Förebyggande service

Vi utför komplett service av er bandtransportör. Med fokus på förebyggande underhåll kan vi hjälpa er med att minimera de oplanerade stillestånden. Vi erbjuder kostnadsfri inspektion av er anläggning och även mer ingående inspektioner med eller utan serviceavtal.

Vilka tjänster ingår i vår transportbandservice?

Våra erfarna och kunniga tekniker har arbetat länge inom transportbandsservice, där vi bland annat kan hjälpa er med:

Reparera och laga transportband

Vid eventuella problem eller skador på ert transportband, så har vi möjlighet att komma till er och utföra reparationer av bandet. En reparation kan ofta utföras snabbt och därmed snabbt få er anläggning i drift igen. Skador som upptäcks bör repareras omgående för att undvika att skadan utökas och orsakar ett bandhaveri. 

Byta transportband

Vi levererar nya band och genomför bandskarvning och bandbyten på plats hos våra kunder. Bandbyte kan behövas vid större skador på bandet eller då transportbandet är utslitet. Vi åtar oss även att installera nya bandtransportörer.

Förebyggande underhåll

Vi utför komplett service av er bandtransportör. Med fokus på förebyggande underhåll kan vi hjälpa er med att minimera de oplanerade stillestånden. Vi erbjuder kostnadsfri inspektion av er anläggning och även mer ingående inspektioner med eller utan serviceavtal.

I en service kan vi hjälpa dig med:

  • Byte och reparationer av transportband
  • Transportörkomponenter
  • Besiktning och inspektion

Transportörkomponenter

Vi har möjlighet att förse er med de alla nödvändiga komponenter och delar kring bandtransportörer, som behövs för att bygga, laga eller förbättra er bandtransportör.

Vi har ett stort lager hos oss i Landvetter, vilket ger oss möjlighet att kunna förse er med nya komponenter med kort varsel. För omfattande beställningar så finns våra leverantörer i Europa, men tack vare vårt tighta samarbeta behöver leveranstiden inte ta mer än ett par dagar.

Besiktning och inspektion

Vi utför besiktning av era bandtransportörer och lämnar en besiktningsrapport som rekommenderar kommande åtgärder som behövs för att få er transportör att gå felfritt.

Vi utför förebyggande underhåll, inspektioner och utför justeringar av er anläggning för att undvika kostsamma driftstopp.

Vilka transportbandstyper reparerar vi inom vår service?

Inom vår transportbandservice har vi möjligheten att laga och utföra service för både lätta och tunga transportband. 

Vi servar samtliga förekommande varumärken av transportörer med bandbyte, bandlagningar, trumbeläggning, avskrapare eller andra transportörkomponenter som behöver servas eller bytas. Det stora utbudet av transportband, tillbehör och slitageskydd gör att vi är fullt rustade för att hjälpa dig med din transportbandservice.

Vår transportbandservice sträcker sig genom hela landet

Eftersom att vi arbetar i hela Sverige så har vi möjlighet att utföra transportbandservice i hela landet, oavsett var ni befinner er.

Så går vår service till

Vi kommer till er anläggning och utför service- och underhållstjänster på era bandtransportörer. Vid bandbyten så förbereds bandet på någon av våra verkstäder och skickas till er anläggning för montage. Våra servicetekniker har lång erfarenhet inom transportbandservice och vi kommer till er anläggning med fullt utrustade servicebilar för att direkt kunna utföra service, reparationer eller byten av transportband. Vi utför både varmvulkning och kallvulkning av transportband. Vi använder skarv och reparationsmaterial från marknadsledande REMA TIP TOP.

Kontakta oss med er förfrågan!

Se vårt utbud av transportband och transportbandstillbehör.

Vill du
veta mer?

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill diskutera något med oss.

Bli en i
gänget!

Vi rekryterar nya medarbetare! Läs mer om lediga tjänster och sök jobb hos oss.

Vår
historia

Vår historia sträcker sig nästan 50 år tillbaka i tiden, närmare bestämt från 1974 då Ulinco AB grundades av Christer Ulin.