fbpx

Trumbeläggning med infälld keramik

För bandtransportörer som fraktar stora laster eller där miljön är svår med fukt, lera, olja eller likande ämnen på bandet är det ibland problem att få grepp mellan drivtrumman och transportbandet. För dessa fall så har vi ett fantastiskt trumbeläggningsmaterial med infällda keramikbitar.

Beläggningen från REMA TIP TOP heter REMAGRIP CK-X och är specialutvecklad för att få ett extremt bra grepp mot transportbandet och även en mycket lång livslängd på trumbeklädnaden. Keramiken har en specialbeläggning som medför att den har ett extremt bra grepp mot gummit och beläggningen får därmed en mycket lång livslängd.

För en av våra kunder, ett större stenbrott, har vi bytt från vanlig trumbeläggning till CK-X på deras kritiska transportband. Som följd av det har anläggnings transportörer gått mycket driftsäkert under många år och ingen av trummorna har behövt byta trumbeklädnad sedan införandet av CK-X.

Anläggningen har därmed kunnat hålla en högre driftstid och gjort stora kostnadsbesparingar sedan de investerade i införande av CK-X beläggningar.